вівторок, 13 березня 2012 р.

Підпалена і згвалтована. Хто винен?

(Картинка випадкова)
Не  можу мовчати. Випадок з дівчиною ,яку троє чоловіків  згвалтували,  а потім заживо підпалили, шокував всю Україну. Хоча, на жаль, сьогодні для нас всеохоплююча жорстокість та дикість людей (якщо їх можна такими назвати) не  є неочікуваним сюрпризом.
  Всі троє чоловіків вже затримані. Будемо сподіватися, що їм винесуть срправедливий вирок. Хоча,смертної кари в Україні немає.

  19-річну Оксану  (за деякими джерелами 17-18 річну ) лікарі все ще намагаються врятувати. За неї вступились активісти, і ми публікуємо інформацію, що гуляє по Інтернету:
Дівчині  ампутували руку і стопи, зараз потрібні кошти на лікування та операції, мати одиначка не має таких коштів.
Для тих, хто хоче і може допомогти:
095 047 32 75 Телефон матері.
Призначення платежу - поповнення карти.

(Увага! КОШТИ ОКСАНІ МАКАР БІЛЬШЕ НЕ ПЕРЕРАХОВУЄМО!!!ВСІ ВИТРАТИ НА ЛІКУВАННЯ ВЗЯЛА НА СЕБЕ ДЕРЖАВА ТА ФОНД АХМЕТОВА.)

На останок  хочеться додати трохи "відсебятини".
Чоловіки -покидьки, дівчину шкода - це ясно. В ідеальному випадку їх посадять, дівчину - врятують, АЛЕ  по-перше, життя усіх учасників вже зруйновані і назад їх не повернути,а по-друге, такі випадки, на нещастя, були є та будуть - це факт. Хочеться, аби боротьба була не з результатом,а з коренем - першопричиною - проблеми. Тошніше, першопричинами. Запитати "хто винен" і посадити при цьому чоловіків за грати - це показово, але не дієво. Бо насправді винні:

  • моральні устрої, які дозволили дівчині піти додому до малознайомих чоловіків (можливо, на це вплинуло  зростання дівчини в сім'ї без батька );
  • алкоголь, який дівчина  приймала беззастережно і навряд чи вперше;
  • патологічна жорстокість та агресивність чоловіків (як результат деградації суспільства, психічних відхилень та, знову ж таки, дії алкоголю);
і багато-багато інших факторів, які ми лишаємо поза увагою.

Хочеться побажати постраждалій Оксані найнеобхіднішого - жити. А іншим дівчатам:

Не пийте алкоголь у товаристві малознайомих чоловіків і не ходіть до них додому на каву. В наш час немодно бути настільки наївними, щоб очікувати від трьох незнайомців, які кличуть в квартиру на каву, розмов про зірки та Шекспіра.


Онука Чучупаки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ