неділю, 14 серпня 2011 р.

Янукович дорого обходиться українцям

У дисципліні "ціна першої особи для економіки своєї країни" Президент України випереджає лідерів найбільш розвинених держав Європи, і поступається президентам двох наддержав - Росії та США.

Як пише Корреспондент, якщо порівняти абсолютні цифри витрат різних країн на утримання свого першої особи, Віктор Янукович виявиться одним з найдорожчих президентів Європи.
Якщо проаналізувати, наскільки важким економічним тягарем є глава держави для економіки своєї країни, Президент України стрімко виривається в лідери. У цій дисципліні Янукович претендує на срібло в чемпіонаті Європи та бронзу у першості світу серед демократичних і частково демократичних країн.

Видання зробило такий висновок, зіставивши, скільки коштує день роботи керівників США і восьми держав Європи, і порівнявши ці цифри із середніми зарплатами в цих країнах. Для участі у неформальних змаганнях Кореспондент відібрав глав Франції, Німеччини, Росії, Чехії, Польщі, Фінляндії, США та України. Кореспондент не використовував у порівнянні закриті режими африканських і південноамериканських країн, де об'єктивну статистику знайти вкрай складно.

Янукович у цьому змаганні здобув бронзу - більше, ніж на нього, витрачають лише на Барака Обаму і Дмитра Медведєва. Офіційні витрати на один день роботи Президента України складають стільки ж, скільки за місяць отримують 675 українців з середньою зарплатою. У господаря Білого дому цей показник становить 1275, а у господаря Кремля - ​​977.

Показово, що навіть Ніколя Саркозі, номер четвертий у рейтингу абсолютних витрат від Корреспондента, обходиться французам значно дешевше, ніж українцям їх Президент: вартість утримання одного дня господаря Єлисейського палацу дорівнює 169 середнім зарплатам його співгромадян.

До розрахунків Кореспондент підштовхнула Адміністрація Президента, яка надала редакції аналітичну записку, опубліковану в минулому номері журналу. Цей матеріал став відповіддю на статтю Дорогий наш Президент, що вийшла в № 29 від 29 липня.

У своєму матеріалі Кореспондент підрахував, що до кінця 2011 року кожен день перебування Януковича на посаді глави держави буде коштувати бюджету $170 тис. У сумі ці витрати складуть $124,5 млн, причому $50 млн потрібно на додаткові потреби, яких не було у попередників Януковича, - оренду літака, вертольота, реконструкцію резиденцій, будівництво вертолітних майданчиків.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ