четвер, 6 вересня 2012 р.

"Покалічений голодомор" на зупинці 1-го трамваю

В Січеславі на зупинці першого трамваю (перехрестя Гоголя і Карла Маркса) висить плакат -  точніше те, що від нього залишилось - про голодомор.  Судячи з підзаголовків статті, які комусь не вдалося відірвати, її текст викриває злочини більшовицької влади у 1932-33 роках: "Працюй і вмирай, як раб", "В ролі екзекуторів - комуністи", "Прихована ненависть до українців"тощо.

Може, хтось з читачів даної замітки знає, хто розклеював такі плакати, і може підказати, де взяти текст повністю? Це було б дуже слушно, враховуючи те, що наближається День Жалоби пам'яті жертв голодомору. Та й просто цікаво скласти пазл, який недрогнутою рукою зірвав "совєцкій" зомбі. 

Якщо ми знову заліпимо чимось подібним Січеслав, можливо, в місті стане менше  людей комуністичного мислення, які рвуть листівки та вважають, що з голодом в Радянському Союзі недоопрацювали.





P.S.
"Якщо не ти, то хто?" пише слово "голодомор" з маленької літери, хоча за правилами сучасного правопиce його потрібно писати з великої. Ми притримуємося такої філософії: ті явища та події, що не є величними і високоморальними, навряд гідні написання з великої літери.  


Онука Чучупаки

6 коментарів:

  1. Правда коле кочі, нащадкам убивць мільйонів людей, нащадкам убивць мільйона малолітніх дітей й беззахистних престарілих людей. Жах масштабу цього злочину досі лякає пересічних громадян навіть замислитись над цим. Їм здається, що вони зможуть відмахнутись від нього як від страшного сну. Але це сувора реальність і нащадкам доведеться випити всю чашу гіркої правди до дна.

    ВідповістиВидалити
  2. Уважаемый Аноним, оставивший комментарий к этой новости. Я хочу обратить Ваше внимание, что, вероятнее всего, человек, решивший сорвать этот плакат, не является потомком убийц миллиона малолетних детей и беззащитных престарелых людей, т.к. я больше чем уверен, что потомки этих убийц не ездят на трамваях. Вам ли не знать, что подавляющее число советских функционеров были представителями одной из семитских народностей. Но у меня при прочтении данной статьи и Вашего комментария к ней в частности, сложилось впечатление, что виновниками этой трагедии подразумеваются русские, а не евреи. Если я прав, то, боюсь, Вы находитесь в плену заблуждений. Жертвами голодомора были не только украинцы. Да и сам голодомор был не только на территории УССР. Лично я считаю, что о голодоморе нужно не только говорить, то и призвать к ответу тех, по чьей указке он происходил. Если Вы четче сфокусируетесь на данной проблеме, то заметите, что во-первых, все эти официальные, пафостные и печальные стонания о голодоморе во времена Ющенко, и нынешние патриотические воззвания к памяти граждан - не более чем попытка посеять зерно раздора между людьми. А во-вторых, если уже на то пошло, то коммунистами были и украинцы в том числе, соответственно и они виновны в голодоморе. Если исходить из Вашей логики, что русский коммунист виновен, то и украинский коммунист должен быть виновен тоже. А вы же мыслите двойными стандартами, или не хотите замечать очевидного, или, уж извините, не достаточно образованны. Просто знаете ли, все эти возгласы о голодоморе и попытки кого-то из ныне живущих в нем обвинить - поведение, не достойное славянина. Плакаться - это по-еврейски. Определитесь кто вы. Спасибо за внимание.

    п.с. Уважаемая редакция блога, я призываю Вас, не пишите слова или фразы на русском языке в украинской транскрипции! Это давно уже не модно и портит впечатление об авторе при прочтении.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Уважно три (!!!) рази перечитав пост і не знайшов жодного підтвердження тезі: "...виновниками этой трагедии подразумеваются русские, а не евреи. Если я прав, то, боюсь, Вы находитесь в плену заблуждений..." - коментатор побачив щось "своє" між рядками?
      Анонім стверджує, що згадки про голодомор носять деструктивний характер, це також є перекручуванням дійсності. Згоден, Ющенко зумів замусолити цю святу тему, та хіба не достатньо здорового глузду щоб відфільтрувати політичну риторику від реальних фактів. Голодомор був, знищено мільйони українців. Мова йде саме про українців, але автор не заперечує фактів голоду в інших есесерівських країнах. Різниця в тому, що людей, які проживали на території України, тодішня влада (автор каже: "більшовики", а не росіяни, як те побачив Анонім) знищувала цілеспрямовано. Мої рідні пережили той голод і я з перших вуст знаю: що то за жахіття і вважаю комуністичний режим і тих, хто цей режим намагається захищати - злочинцями без термінів давності.

      PS
      Та нормально все з транскрипцією!

      Видалити
    2. Я имею ввиду, что не факт, что сорвавший этот плакат человек является защитником коммунизма. Возможно это просто один из представителей той прослойки людей, которые ссут в подъездах и швыряют мусор мимо урны. Обычный хулиган. Обыватели зачастую слишком индифферентны к окружающему, и вероятность того, что данный индивид сделал это из каких-то идеологических побуждений, на мой взгляд, ничтожно мала.

      Также меня удивляет ненависть некоторых патриотов к СССР и "совкам". Во-первых, потому, что я не вижу именно на данный момент смысла так зацикливаться на том режиме, который уже 20-ть лет как канул в лету и не возродится уже никогда.

      Во-вторых, непосредственно сам СССР далеко не самое страшное что случалось с нашим народом за последнее время. Романовские времена с закрепощенными славянами и чурками с титулами графьев, а также и нынешние времена с жидами у власти - не менее тяжелые для народа периоды. А расстановка акцентов именно на прошлом способствует тому, что ничего не меняется - как паразитировали пришельцы на нас раньше так и сейчас. Нужно сделать из этого правильные выводы и сконцентрироваться на нынешнем времени. Прошлое уже не изменишь, а настоящее - вполне возможно.

      В-третьих, неправильно расценивать голодомор только как геноцид украинского народа за то, что он украинский. Причины его не в этом. Причинами голодомора является алчность тогдашних правителей, желающий как можно больше забрать у населения для своих нужд, а так же подавить сопротивление советской власти со стороны относительно зажиточного сельского населения. И уж какому-нибудь еврею-комиссрару было абсолютно плевать у россиянина или у украинца он забирает зерно. И углубляться в конспирологические дебри о зловещих планах большевиков сломить волю украинского народа, отнять у него язык и самосознание излишне.

      Видалити
    3. В-четвертых, нельзя видеть вокруг один лишь негатив. Да, период совка (особенно 20-40 гг.) оставил по себе немало горьких воспоминаний. Но по крайней мере наши с Вами родители выросли в более-менее пригодных для жизни условиях. В отличие от поголовной нищеты начала прошлого века, и проблем современности. Нужно быть объективнее. Вместо того, чтобы видеть врага в лице какой-нибудь бабульки, которая влача жалкое существование на подачки от зажравшихся чиновников, голосует за КПУ в надежде вернуться во времена, когда государство заботилось о стариках, правильнее видеть его в бывших номенклатурных работниках - ярых коммунистах-атеистах в 80-х, ставших неибатся православными демократами и патриотами в 90-х и сейчас. Именно они истинные "совки", а не пенсионерки в трамваях. Именно они перенесли всю эту советскую бюрократическую систему на новое государство. Именно они как пиздили деньги у народа, так и сейчас пиздят. Именно они меняют свое мировоззрение и политические пристрастия из меркантильных побуждений.

      Если уж Вы так склонны обращаться к страницам истории, то спросите с виновников голодомора за это так, как это делали наши предки.

      Хазары занимались геноцидом славян? Да. Что сделал Святослав? Он требовал от них признать геноцид? Он возводил памятники жертвам геноцида? Он водил скорбные процессии с минутой молчания и возложением цветочков? Нет! Он взял и въебал каганату по первое число. Да так, что и не осталось больше Хазарии.

      Византия интригами и хитростями пыталась политически влиять на своего северного соседа? Да. Что сделали русичи? Пытались вступить в антивизантийский блок? Вопили о имперских амбициях Византии? Нет! Они несколько раз ходили на неё войной и собирали дань.

      Тевтоны хотели захватить Новгородскую Русь и распространить на эти земли католическое влияние? Да. Что сделали Новгородцы и Псковичи? Пошли на унию или какие-то компромиссы? Нет! Невский утопил рыцарей в озере. И тевтонского ордена больше не стало.

      Вот! А нынешняя пораженческая позиция в вопросе голодомора еще со школьных времен вызывает у меня отвращение. "Вот какие мы несчастные, нас большевики голодом морили, пусть весь Мир знает какие мы терпилы.." Фу! У меня такая позиция ассоциируется только с жидовскими рыданиями о "злых нетолерантных фошЫстах" сжигающих их в печах и пускающих на мыло. Так жиды хоть с этого профит получают. Германия до сих пор "платит и каится". И похуй что среди видных шишек НСДАП были евреи. Благодаря мифу о холокосте Европа наводнена цунарефами и сажают за "антисемитизм" и "разжигание".

      А что толку, что мы будем, уподобляясь серым, расписываясь в собственной слабости? Лучше от этого не станет. Ни нам, ни тем более уж тем, кто умер в 30-х.

      Видалити
    4. Звісно, то міг бути і не комуніст, але й не факт, що то був малолітній хуліган. В цьому випадку, автор має право на припущення)

      Ненависть до совків - то нормально, вони дійсно не варті ні поваги, ні любові (в усякому разі - більшість із них) проте - зациклюватись на цій погані дійсно не потрібно.

      На Ваше "Во-вторых": не саме страшне - можливо, але ж ніхто і не намагається виставити цю трагедію в ранг найзначущішої (про Ющенка промовчимо). А щодо вірних висновків - не знаю, здається, висновки зроблені і Ви маєте рацію: час концентруватись на сьогоденні. Однак, автор поста не закликає тужити за минулим, склавши лапки. Як на мене - піднята тема актуальна: байдужість і цинізм окремих індивідів нашого суспільства, або, можливо, цілеспрямовані дії.

      Щодо геноциду: я вивчав цю тему на основі архівних документів ще в 1989 році, таки це був цілеспрямований геноцид, жадібність комуно-правителів - дещо примітивне пояснення. Українське селянство значно відрізнялось на той час від селян сусідніх територій переважно складаючись із "міцних" хазяїв та "середняків" які не були схильні до колгоспного менталітету. Сама наявність успішних особистих селянських господарств йшла врозріз з більшовицькою ідеологією. Застосовувати військову силу напряму було подібне самовбивству, переселити українців до Сибіру - не вистачало ресурсів, знайшовся "вихід" - знищити їх на місці. А те, що під густий гребунець голоду потрапили кілька сот тисяч не українців, то - пусте (з їхньої точки зору): "Лес рубят - щепки летят!". Тому, погоджуючись з Вашою тезою, що не слід зациклюватись на минувшині, а варто рухатись далі, розвиваючись і орієнтуючись на краще, та не можу погодитись з тим, що ми не повинні знати правду про своє минуле. Просто - знати, щоб не наступати на ті самі граблі в майбутньому. Це, здається, і називають досвідом.

      Щодо "В-четвертых" - додати нічого і хоч моя покійна бабуся ненавиділа комуняк та я розумію і тих, хто задурманений комуно-ідеологією намагається хоча б своїм голосуванням повернути цивілізаційне колесо назад. Вони ні в якому разі не винні в тому, що мають саме таку позицію.

      Запитати винуватців голодомору? - Їх - безпосередніх - майже не залишилося серед живих.... і більшість лежить по Байковим та Новодєвічьїм.. Мав нагоду в 1986 році спілкуватись с бувшим НКВДистом, який не приховував свою причетність до голодомору, а пізніше, під час ВВвійни - до так званих "заград-отрядов". З якою насолодою він розповідав про свої злочини! Чесно? - насилу стримався щоб не затопити йому в червону нахабну, самозакохану пику, та воно було таке старе, немічне та ще й на одній нозі - виховання не дозволило і, мабуть, нерви тоді були міцніші)). Втім, він невдовзі здох і сам, сподіваюсь, горить у пеклі!

      Інші питання, пов’язані з конкретними діями проти нинішніх злочинців від влади, я свідомо не коментую. (здогадаєтесь чому - добре, ні - така справа)

      Та, на завершення зазначу, що повністю поділяю Вашу позицію: досить намотувати соплі на кулак, оглядаючись на довжелезний список втрат і невдач які переслідують Україну фактично протягом усієї її історії! Діяти слід дивлячись вперед, а підростаюче покоління виховувати на переможних прикладах. Категорично не можна виховувати потенційних невдах. Тільки за таких умов Україна зможе стати повноцінною державою, а не тим, чим вона є зараз: сировинним придатком для тих-кому-не-лінь, з інертним населенням, яке очікує на доброго царя-президента і стогне, терпить, ниє по своїх норах-домівках та "геройствує" в соцмережах, поливаючи одне-одного лайном.

      PS
      Приємно було поспілкуватись.

      Видалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ