неділю, 9 вересня 2012 р.

Румунія готується до анексії частини України

НАТО визнав Буковину як зону можливого збройного протистояння. Про це заявив голова комісії з україно-румунських відносин Сергій Дєєв на прес-конференції.

За його даними, у Чернівецькій області сьогодні понад 100 тис. чоловік мають румунське громадянство. "На кордонах ростуть нові КПП і паркани. Прикордонників замінили на вільнонайманих людей, які носять у кишені два паспорти - український і румунський", - сказав С. Дєєв.

На його думку, таким чином готується анексія Чернівецькій області під виглядом возз'єднання Південної і Північної Буковини.

"Це відбудеться під час найближчої політичної кризи в Україні, дуже швидко і безболісне. І протягом тижня після цього буде проведено організований румунами референдум, на якому переважна більшість громадян, які мають два паспорти, підтримають об'єднання Буковини в рамках кордонів, котрі діяли до 1940 року" , - зазначив С. Дєєв.

За його інформацією, цей сценарій активно готується Бухарестом і Україна фактично нічого не зможе йому протиставити. "Румунія - член НАТО і, відповідно, будь-яка відповідна дія проти неї буде стосуватися всього блоку НАТО. Ця проблема розглядалася на Чиказькому саміті НАТО на ряду з ситуацією в Придністров'ї. Там Буковина була вказана як зона збройного протистояння і конфлікту", - резюмував голова комісії з україно-румунських відносин.

Раніше глава МЗС Костянтин Грищенко заявив, що Україна і Румунія суттєво покращили свої стосунки. При цьому міністр уточнив, що між Києвом і Бухарестом залишається ряд питань, пов'язаних з діяльністю низки громадських організацій у Румунії, які озвучують заяви, несумісні з дійсно дружніми відносинами між двома країнами.


Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ