неділю, 30 жовтня 2011 р.

Як влада вбиває малий бізнес

Уряд Азарова розвинув дуже  бурну діяльність  восени 2011-го. У жовтні аж занадто "пощастило" малому бізнесу: ряд реформ у різних сферах законодавства просто таки викошує дрібне підприємництво як різновид суб'єктів ринку.

Чого варта ця нова спрощена система оподаткування,  що має багато підводних каменів, замаскованих  під гарною загальною картинкою.Ставка податку залежатиме від мінімальної зарплати, а отже, буде постійно змінюватися. Крім того ,існує нове поняття, як анулювання свідоцтва платника єдиного податку в окремих випадках.  Ще не зрозуміло, спрощує спрощена система життя малим підприємцям чи навпаки, ускладнює.


Також 12 жовтня Кабінет міністрів схвалив проект Закону «Про внутрішню торгівлю» для передачі його на розгляд Верховною Радою.  Суб`єкти інтернет-торгівлі, що працюють без офісних приміщень, піддаватимуться штрафним санкціям вже через 6 місяців після набуття чинності цього закону. Тобто тепер, якщо ви маєте свій інтернет-магазин (навіть якщо і малий, з продажу хенд-мейду), ви ще повинні мати і власний офіс.


Виглядає все, як начебто всі проекти законів зараз пролобійовані забудовниками – власниками великих офісних центрів. Тому що в доддаток до цього, 10 жовтня,  ухвалені ВР зміни до Житлового кодексу,  заборонили  влаштовувати офіси (перукарні, аптеки тощо) у  приміщеннях жилих будинків.


Згідно змін,відкрити свій магазин в жилому приміщенні - неможливо. А от  сьогоднішнім власникам офісів у будинках, варто очікувати  штрафів, говорять юристи. Інша справа, що штрафи можуть застосовуватися необмежену кількість разів. (Непогано вирішили влаштуватися, чи не так?).


Але нам пощастило, на даний момент нас врятував  гарант, що наклав вето на зміну до Житлового кодексу, і відправив на доопрацювання. З українським народом граються в злого і доброго поліцейського. Спочатку ставлять у  нереальні  умови, потім з'являється герой-Янукович, добрий дядя, який змушує зробити поступку. В кінцевому результаті, отримаємо  такі ж нереальні умови з пом'якшенням для видимості. 


P.S. Не хочеться ображати жителів Донбасу,  то ж просто: ДЯКУЄМО.



Онука Чучупаки



2 коментарі:

  1. Ужеу била =)Всегда поражало, что даже когда закон не в силе все чиновники его уже исполняют. А точнее сейчас цена на перевод помещения из жилого в производственное - взлетела до ...

    ВідповістиВидалити
  2. Лозунги з Донбасом лише розколюють українців. До того ж голосували за ПР скрізь... навіть у Львові 5%.

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ